ВУАРР и БТА подписаха споразумение за медийно партньорство


На 10 октомври 2023 г. в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция  – Пловдив генералният директор на БТА г-н Кирил Вълчев и президентът на ВУАРР доц. д-р Светла Димитрова подписаха споразумение за медийно партньорство.

Освен в бъдещото медийно партньорство, двете страни обединяват усилията си и за насърчаване и осъществяване на практическо обучение на студентите на ВУАРР в БТА.

Г-н Кирил Вълчев представи инициативата на БТА за популяризиране на българските висши училища в страната и чужбина и подчерта, че основната цел е свързана и с желанието да задържим в България кандидат-студентите от страната, но да привличаме и все повече от чужбина.

Доц. д-р Светла Димитрова благодари за отправената покана за сключване на споразумението и изказа адмирации за инициативата на БТА. Доц. Димитрова представи накратко приоритетите и постиженията на ВУАРР и изрази увереност в бъдещото сътрудничество.

Г-н Вълчев подари на доц. Димитрова Юбилейна пощенска марка по повод 125 години от първите новини на БТА и пожела на ВУАРР също да отбележи поне 125 години.

Доц. Димитрова предостави книги на Академично издателство „Талант“ за библиотеката на БТА.