Новини и текущи оферти


Кулинарен фестивал на Еразъм студентите



В кулинарията се преплитат традициите, битовите навици и особености на отделните народи, които оставят отпечатък върху приготвянето и вкуса на храната. Тя е изкуство и култура. Характерни за своята държава ястия приготвиха Еразъм студентите във ВУАРР на организирания кулинарен фестивал в учебната кухня на висшето училище.

Храната трябва да е вкусна и да доставя удоволствие, категорично заявиха участниците от Испания, Италия, Полша и България, които се впуснаха в своеобразна надпревара, за да измайсторят типичното за своята страна кулинарно изкушение и да впечатлят присъстващите на дегустацията.

Родината на паелята е Валенсия, а традицията повелява да се готви на огън, запален на пода. Дървата, които се използват, са от портокалово дърво, защот