С церемония по награждаване на победителите от индивидуалните и груповите задания завърши Международното лятно училище по ИНВЕСТ


С церемония по награждаване на победителите от индивидуалните и груповите задания завърши Международното лятно училище по проект ИНВЕСТ, чийто домакин бе ВУАРР. В продължение на седмица студенти от партньорските университети в консорциума – Университета на Тесалия, Гърция, Университета по приложни науки Карелия, Финландия, Университета по приложни науки Ван Хол Ларенщайн, Нидерландия, Словашкия аграрен университет в Нитра и от Висше училище по агробизнес и развитие на регионите, участваха в уъркшопи, присъстваха на лекции, водени от експерти от България и страните от алианса, посетиха културно-исторически забележителности.

По време на виртуалните две седмици на лятното училище студентите работиха по индивидуални задания, свързани с четирите теми: Качество в образованието и обучението, Социални услуги и социално включване, Социални иновации и устойчиво регионално развитие, Социално предприемачество.

Първа награда при индивидуалното класиране журито присъди на Марина Валенчикова, втората отиде при Олуюафунмилаъо Чинонъе Самуел, а третата – при Харид Хостерман.

Най-добър при груповите задания бе екипът Мерит ван дер Счаар, Харюин Клоостерман, Марина Валенчикова. Второ място заеха Саки Морита, Мили Махонен и Крис Кърякидис. На трета позиция се озоваха Хедзер Бурен, Тара Дихон, Олуюафунмилаъо Чинонъе Самуел, Минко Арабаджиев и Илияна Платона.

Призьорите получиха медали, а всички студенти – сертификати за участие и предметни награди от домакините от ВУАРР.
„Вярвам, че тези дни ще останат незабравими за вас. Благодаря, че избрахте да участвате в Лятното училище в Пловдив и се надявам да сте удовлетворени от програмата и да сте срещнали тук много нови приятели“, обърна се на финала към участниците ректорът на ВУАРР проф. д-р Марияна Иванова.