Проект "INVEST" с първа награда на конференцията UIIN - Университетска индустриална иновационна мрежа


Проектът "INVEST" спечели първа награда на конференцията UIIN - University Industry Innovation Network (Университетска индустриална иновационна мрежа), която се проведе между 13-15 юни в Амстердам, Холандия. Наградата е в категория "Изключително предприемаческо образование". В конференцията се включиха над 500 участници от 250 институции от цяла Европа (https://www.uiin.org/conference/). Проектът за Европейски университетски алианс обединява партньорските университети в консорциума –  Университета на Тесалия, Гърция, Университета по приложни науки Карелия, Финландия, Университета по приложни науки Ван Хол Ларенщайн, Ниделандия, Словашкия аграрен университет в Нитра.

Наградата е посветена на постиженията на INVEST алианса за развитие на иновативно и интегрирано предприемаческо образование, компетенции и мислене. Като пример за интегриран иновативен подход бяха представени хакатоните и как те са били използвани като метод за обучение в проведените летни и зимни училища.

„Наградата е ясен индикатор, че постигнатото ниво на сътрудничество между партньорите и използваните образователни инструменти и методи наистина са с високо качество и въздействие“, коментира координаторът за България и ректор на ВУАРР проф. д-р Марияна Иванова.